In de vorige Noorderbreedte stond een artikel van Hans Elerie naar aanleiding van ons initiatief Nieuwe Dorpen. De titel ‘Oude lessen over nieuwe dorpen’ is veelbelovend, en de inhoud biedt zeker aanknopingspunten om het debat verder te brengen. Maar er staan ook ongenuanceerde en onbewezen stellingen in die weliswaar polemisch zijn maar ons niet veel verder helpen.

In de vorige Noorderbreedte stond een artikel van Hans Elerie naar aanleiding van ons initiatief Nieuwe Dorpen. De titel ‘Oude lessen over nieuwe dorpen’ is veelbelovend, en de inhoud biedt zeker aanknopingspunten om het debat verder te brengen. Maar er staan ook ongenuanceerde en onbewezen stellingen in die weliswaar polemisch zijn maar ons niet veel verder helpen.
Zo vraagt Elerie zich in zijn artikel retorisch af of problemen als ‘witte schimmel’, jongeren die naar de stad trekken, en het wegvallen van voorzieningen echt de grote problemen zijn van het platteland en of je die niet veel gerichter op kunt lossen dan via nieuwe dorpen. Maar een uitwerking van zijn vragen ontbreekt.
Wat wij eerder in publicaties van het InnovatieNetwerk betoogd hebben, is dat er heel wat problemen zijn o…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden