In deze rubriek worden werkwijzen gepresenteerd die burgers en bestuurders kunnen inspireren in de praktijk van plattelandsvernieuwing.

Een van de laatste activiteiten van het Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme, dat financieel ten onder is gegaan, was het uitgeven van het boekwerkje ‘Drents landleven. Bijzondere, sfeervolle accommodaties in Drenthe’. Op het omslag staat het DrentsGoed logo, een keurmerk voor accommodaties met een typisch Drentse uitstraling die een verhaal vertellen, authentiek zijn en kwaliteit bieden. Het logo is niet alleen gekoppeld aan Drentse verblijfsaccommodaties, maar ook aan streekproducten, fiets-, wandel- en ruiterroutes, musea en restaurants. Het gidsje bevat opmerkelijk fraaie bed & breakfast-accommodaties, vakantiehuizen en appartementen en mini- en boerderijcampings. Hoe begin je zoiets en waar loop je tegenaan? Levert het, naast leuke contacten met gasten, nog iets op en wat is de bi…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden