Onlangs verscheen het zoveelste fotoboek over Drenthe. Pagina’s vol met fraaie, sfeervolle plaatjes van allerlei locaties en bouwwerken in deze provincie die de indruk wekken dat er hier slechts schoonheid te vinden is.

Onlangs verscheen het zoveelste fotoboek over Drenthe. Pagina’s vol met fraaie, sfeervolle plaatjes van allerlei locaties en bouwwerken in deze provincie die de indruk wekken dat er hier slechts schoonheid te vinden is (zie de recensie op pagina 46, red.). Bestuurders en recreatieondernemers zijn blij met dit soort uitgaven, want zij doen dagelijks hun best om de Drentse idylle in stand te houden en iedere bijdrage daaraan is van harte welkom, want het gaat niet goed. De Olde Landschap zakt al enkele jaren in de overnachtingen top-tien en daar moet wat aan gedaan worden. Drenthe moet weer beter verkocht worden en landschappelijke schoonheid ligt goed in de markt. Er is echter ook een Drenthe dat men liever niet ziet, waar geen fotoboeken over gemaakt worden en waar diezelfde bestuurders…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.