De vrijetijdsindustrie is sinds kort de grootste bedrijfstak ter wereld. Wapens, olie en drugs zijn in de statistieken gepasseerd. Het is bovendien een van de weinige wereldwijd nog groeiende bedrijfstakken. Ook in Nederland levert deze industrie een flinke bijdrage aan het BNP: 31,6 miljard euro per jaar.

De vrijetijdsindustrie is sinds kort de grootste bedrijfstak ter wereld. Wapens, olie en drugs zijn in de statistieken gepasseerd. Het is bovendien een van de weinige wereldwijd nog groeiende bedrijfstakken. Ook in Nederland levert deze industrie een flinke bijdrage aan het BNP: 31,6 miljard euro per jaar. Daarvan is 8,1 miljard euro afkomstig uit inkomend toerisme. De overige 23,5 miljard euro betreft binnenlandse bestedingen in de recreatieve sfeer, waarbij de dagtochten goed zijn voor 11,5 miljard.
De meeste Nederlandse ondernemers in het toeristisch-recreatieve spectrum hebben eigenlijk altijd de gebraden kippen de mond ingevlogen gekregen zonder overdreven veel aan marktontwikkeling te hoeven doen. Nederland is niet alleen een dichtbevolkt land met naar recreatie snakkende stedeli…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden