Het is zo heet, die maandagmiddag in Diever (Dr.), dat zelfs de mussen even geen tekst meer hebben. Niettemin sleept Edmon Vrielink (16) mij enthousiast en druk pratend van plek naar plek.

Edmon Vrielink: ‘Tot nu toe was ik vanuit ons huis in een paar stappen op school. Niet alleen de basisschool kun je vanuit de Meulakkers, waar wij wonen, zo zien liggen maar je hoeft maar vijf minuten verder te lopen en om de hoek pal achter het voetbalveld ligt Stad en Esch, waar ik net mijn vmbo-diploma Techniek heb gehaald. Een kleine school, 350 leerlingen, daar loop je niet kwijt. Dat wordt nu anders: ik ga naar het Friesland College in Leeuwarden, en dat betekent reizen.
Tot mijn vijfde woonden we aan de oostkant van Diever, in de Gerritstraat, in een bedrijfswoning van Univé. Papa deed daar de administratie. Letterlijk vijf stappen hoefde hij maar te zetten en hij zat achter zijn bureau. Dat lopen van hem de deur uit, zijn kantoor in, is een van mijn vroegste herinneringen.
Toen …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden