De uitvoering van de Regiovisie Groningen-Assen 2030 komt op stoom.

De Regiovisie Groningen-Assen 2030 is een voorbeeld van een ruimtelijk beleid met een enorme complexiteit, een voorbeeld van hoe tegenwoordig planologie moet worden bedreven: zoeken naar samenhang, het benutten van bestaande kwaliteiten en het creëren van nieuwe kwaliteiten. Het is opvallend dat deze ambitie in de noordelijke provincies leeft en vooral dat ze zo vasthoudend wordt doorgezet. Ook minister Dekker van VROM is dat niet ontgaan. ‘De vruchtbare samenwerking in de Regiovisie Groningen-Assen is een voorbeeld van de voortvarendheid waarmee men in het Noorden te werk gaat’, zei ze in oktober 2004 op het congres De regio pakt de ruimte.
Marc Calon, voorzitter van de stuurgroep van de Regiovisie en gedeputeerde van de provincie Groningen, herhaalt dit compliment als openingszin van …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.