Tot in Amerika toe is men tegenwoordig bekend met de verkeersfilosofie van Hans Monderman, waarvoor de kiem werd gelegd in het Friese Oudehaske.

‘In the small towns of Friesland, where the people are known for their individuality and even speak their own language (Frisian), a traffic-management revolution is under way that could soon be felt across the North Sea in Britain’, zo was in juli 2002 te lezen in The Times.
Maar niet alleen aan de andere kant van de Noordzee maakten ze kennis met de ideeën van Hans Monderman. ‘Yet this crazy European trend is slowly making its way across the ocean. West Palm Beach, Fla., narrowed the lanes and did away with turn lanes and traffic circles. Surprisingly enough, the area reported fewer accidents and quicker trip times’, schreef een columnist van het Amerikaanse blad The maneater begin dit jaar.
Shared Space is de naam van de verkeersfilosofie waarmee Hans Monderman sinds enkele jaren ze…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden