Op het meer van de Blauwe Stad kan al worden gesurft. Dit najaar zijn de eerste honderd kavels verkocht. En onlangs is een jeugdvoetbalteam FC Blauwe Stad opgericht.

De Blauwe Stad, 19 oktober 2005
Het verhaal van het roemruchte supermeer begon zeventien jaar geleden in het hoofd van de Oostgroninger Wim Haasken. En nu ligt het er, zij het in een vorm die sterk afwijkt van de allereerste hersenspinsels en ook van diverse latere ideeën.
Op 12 mei landde koningin Beatrix in de Blauwe Stad-in-wording, op een speciaal aangelegde helistrip bij het felrode informatiecentrum. Vanaf een steiger langs de oprijlaan liet ze de eerste liters poldervocht het gebied ingutsen. Nu, vijf maanden later, staan nog niet alle delen van het meer onder water, en het uiteindelijke peil is nog lang niet bereikt. Maar er wordt gesurft en geroeid – vooralsnog illegaal. Families wandelen in het weekend over het toekomstige strand. En omwonenden staren vanaf de kant onwennig na…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden