Het Plattelandsparlement wil dat burgers ruimere mogelijkheden krijgen om met vernieuwende ideeën aan de slag te gaan.

De gebiedsamtenaren
‘Op raadsvergaderingen zie je bij ons geen hond!’
Het komt er laconiek uit. Harm-Jan Vos (55), Adriaan Bennen (47) en Arne Thieme (44) zijn alle drie ambtenaar van de uitgestrekte Drentse plattelandsgemeente Aa en Hunze (32 kernen). Ze zien dag in dag uit tijdens hun werk zoveel plattelandsbewoners dat ze zich totaal geen zorgen lijken te maken over de geringe belangstelling in de raadszaal van hun gemeentehuis in Gieten.
Adriaan Bennen: ‘Achteraf gezien blijkt de gemeentelijke herindeling van 1998 hier onverwacht positief te hebben uitgepakt, ook voor óns. We zijn allemaal gedwongen heel anders te gaan werken. Vroeger stapte een dorpsbewoner op de fiets in Oud-Annerveen om zijn zegje te doen bij een ambtenaar in het gemeentehuis een paar kilometer verderop. In veel …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden