De belangstelling voor duurzaam bouwen trekt aan. De noordelijke provincies maken zich er op verschillende manieren sterk voor.

De Slimste Woning is een initiatief van de Stichting Smart Homes in Eindhoven, het Nationale Kenniscentrum voor Domotica en Slim Wonen. We vroegen Douwe Keegstra (Dongeradeel) hoe de Slimste Woning in Dokkum terecht is gekomen. ‘Het komt voort uit een al jaren bestaande samenwerking tussen de gemeente, de woningcorporatie en energiebedrijf Eneco. We zijn blij dat het gelukt is de Slimste Woning naar Dokkum te halen. Het is enorm succesvol: er worden gemiddeld zes excursies per week gegeven. Dit is veel, ook in vergelijking met de plaatsen waar de woning eerder heeft gestaan. Het project wordt daarom mogelijk verlengd. Bovendien is er kort geleden naast de Slimste Woning een zorgwoning gebouwd.’ Dit is een mantelzorgwoning die eenvoudig kan worden geplaatst om hulpbehoevende familieleden…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.