Meer woonmogelijkheden in het buitengebied? In landschappelijke omgevingen buiten de bebouwde kom? Anneke Haarsma, PvdA-gedeputeerde Ruimtelijke Ordening in Drenthe is er niet a priori tegen.

Meer woonmogelijkheden in het buitengebied? In landschappelijke omgevingen buiten de bebouwde kom? Anneke Haarsma, PvdA-gedeputeerde Ruimtelijke Ordening in Drenthe is er niet a priori tegen. Mits aan stringente voorwaarden wordt voldaan op het gebied van kwaliteit én vooral ook architectonische creativiteit. ‘Ook Drenthe heeft voorbeelden waar je niet blij mee bent. En van de Nationale Parken en het Nationale Landschap Drentsche Aa blijven we natuurlijk af’.
Aan de andere kant: de Drentse dorpen en gemeenten hoeven ook niet allemaal en helemaal op slot. Haarsma: ‘In ons beleid is ruimte voor zorgvuldig afgewogen woningbouw of bedrijfsvestigingen, ook buiten dorpskernen. Het project Landschappelijk Bouwen Elp is daar een goed voorbeeld van. Hierin werken we samen met gemeente en dorpsbe…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.