Anders dan in Fryslân en Drenthe gaan ‘de woningsluizen in Groningen niet ineens open; ook niet op een kier’, aldus Marc Calon, gedeputeerde ruimtelijke ordening en wonen.

De stilte is op veel plaatsen nog te horen. En de duisternis te zien. Dat moet vooral zo blijven. Voor het Groninger platteland is daarom niet snel een wijziging te verwachten van het terughoudende beleid ten aanzien van het buiten wonen. Anders dan in Fryslân en Drenthe gaan ‘de woningsluizen in Groningen niet ineens open; ook niet op een kier’. Marc Calon, gedeputeerde ruimtelijke ordening en wonen, ziet ‘helemaal niets’ in een dergelijke ‘acupunctuurstrategie’.
Wat niet wil zeggen dat ‘zijn’ provincie qua woningbouw niets doet. Calon wijst – hoe kan het anders – op Blauwestad bij Winschoten. Daar verrijzen op 1500 hectare even zovele nieuwe woningen. De mogelijkheid van nieuwbouw bij grote kernen blijft ook gehandhaafd. En de provincie entameert, net als in Fryslân, exclusieve woonv…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.