Het Goede Voorbeeld volgens Ivonne de Nood, ruimtelijk ontwerper bij Dienst Landelijk Gebied regio Oost: Hezingen, woning met bijgebouwen Morsink architecten Ootmarsum 2003

‘In Twente is sprake van een rijke bouwtraditie. De meest prachtige erven en bouwwerken liggen met royale boomgroepen, hagen en singels verspreid in het landschap. Nog steeds wordt volop gebouwd, getimmerd en vertimmerd. Met de huidige teruggang van de landbouw en de aanwezige ondernemersgeest wordt ruimte gezocht voor nieuwe functies en activiteiten in het landelijk gebied. Bestaande gebouwen en stallen worden omgevormd tot woning, zorgboerderij of vakantieappartement. Her en der ontstaat een vakantiewoning op het boerenerf.
Een mooi voorbeeld van het nieuwe bouwen in Twente ligt aan de rand van de stuwwal van Ootmarsum. Hier is een agrarisch erf met weinig beeldkwaliteit volledig gesloopt. Daarvoor in de plaats is een royale woning met bijgebouwen verschenen op een hogere plek in het…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden