Minimaal twee keer per jaar doet Noorderbreedte verslag van ontwikkelingen in en rondom het project de Blauwe Stad.

Blauwestad, 26 januari 2006
Het supermeer heeft een naam gekregen: Oldambtmeer. En het nieuwe woonoord in en bij dat meer, bestaat sinds kort onder de plaatsnaam Blauwestad – zonder lidwoord, aan elkaar geschreven.
Wat ook nog even wennen is, is dat er plotseling echte toekomstige bewoners opduiken, daar waar het plan tot nu toe draaide om stedenbouwkundige ontwerpen, graafwerkzaamheden, dijken- en wegenbouw, groenaanplant en waterinlaat. Nu zich in het nieuwe landschap mensen gaan manifesteren – mensen met hun eigen dromen en verwachtingen, mensen die gaan wonen in straten die Grutto, Freya, Misthoorn of Vliegenzwam heten – krijgt het project een heel ander aanzien.
Meneer en mevrouw Baptist uit de stad Groningen houden van water. Twintig zomers stonden ze met hun stacaravan aan de Noo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden