De wijk Dalkampen bij Borger is door een drukke verkeersweg gescheiden van het oude dorp, en daardoor eerder een nieuw dorp dan een wijk. In Rolde wordt binnenkort gestart met de aanleg van een wijk die ook op enige afstand van het dorp komt te liggen. En als de plannen van de gemeente Midden-Drenthe doorgaan, komt er bij Beilen een nieuwe wijk aan de westkant van de A28.

De wijk Dalkampen bij Borger is door een drukke verkeersweg gescheiden van het oude dorp, en daardoor eerder een nieuw dorp dan een wijk. In Rolde wordt binnenkort gestart met de aanleg van een wijk die ook op enige afstand van het dorp komt te liggen. En als de plannen van de gemeente Midden-Drenthe doorgaan, komt er bij Beilen een nieuwe wijk aan de westkant van de A28.
De discussie rond de uitbreiding van Borger speelde al weer bijna vijftien jaar geleden en leidde tot grote verdeeldheid in de provinciale politiek. De in de jaren daarna gerealiseerde wijk Dalkampen ten westen van de N34 wordt tegenwoordig door velen nog steeds gezien als een wijk die er nooit had mogen komen.
Het dorp Borger was destijds niet in beeld als opvangkern voor andere kernen op de Hondsrug met capaciteitspr…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.