De vijftien mooiste teksten en foto's uit de Noorderbreedte-serie 'Los Dorp' zijn gebundeld in 'Honderd ommeletjes met roomkaas'.

Op 10 mei presenteerde Stichting Noorderbreedte samen met Natuurmuseum Groningen Honderd omeletjes met roomkaas – een boekje en een fototentoonstelling. Het boekje, dat verschijnt ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Noorderbreedte, bevat de vijftien mooiste afleveringen uit een serie interviews en fotoportretten die eerder voor dit tijdschrift zijn gemaakt door Kees Willemen en Awoiska van der Molen. De Groningse commissaris der koningin Hans Alders kreeg het eerste exemplaar.

Tussen 2002 en 2006 slenterde of fietste Kees Willemen met scholieren en beginnende studenten door hun dorp, en vroeg ze naar hun jeugd en familieachtergrond, alledaagse bezigheden en toekomstdromen.
Er wordt wel beweerd dat stad en platteland nauwelijks nog verschillende werelden vormen, nu alles e…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.