Het is ruim een jaar geleden dat de nota Op en Top Assen verscheen. Het is de bedoeling van de gemeente om via hogere gebouwen architectonische accenten aan de stad te geven.

Het is ruim een jaar geleden dat de nota Op en Top Assen verscheen. Daarin wordt gepleit voor een aantrekkelijk stedelijk landschap met een gevarieerd stadssilhouet. Het is de bedoeling van de gemeente om via hogere gebouwen architectonische accenten aan de stad te geven. De stad zelf, maar ook de entree van wijken, winkelcentra en andere plaatsen moeten daardoor beter zichtbaar en herkenbaar worden. Een van de projecten die Assen in beeld moeten brengen, is de in aanbouw zijnde politietoren aan de Balkenweg, langs de A28. Ooit profileerde Assen zich als ‘Stad in het Groen’, maar zo’n slogan past niet meer in de marketingstrategie van moderne stadsbestuurders. Assen via de A28 voorbijrijden zonder dat je de stad hebt gezien is volgens de huidige inzichten ongewenst.

Erfgoedkwartier
Ma…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden