Energieneutraal. In heel Nederland uiten gemeenten de intentie om de bouw van zelfs complete energieneutrale wijken te willen bevorderen. Zo ook in Friesland, Groningen en Drenthe.

In het Groninger Forum en andere nieuwbouwprojecten in de stad kan een nieuwe, duurzame soort beton van pas komen. Hoog isolerend en milieuvriendelijk beton, vervaardigd uit herwonnen glas. Onderzoeken graag! Want het materiaal zou ook heel goed het Groninger streven kunnen helpen om per 2025 de meest duurzame en energieneutrale stad van Nederland te zijn.

De Stadspartij in Groningen mag met twee zetels van geringe betekenis zijn in de gemeenteraad, de fractie is getuige voornoemd initiatiefvoorstel wel alert op ontwikkelingen. Een nieuwe lente, een nieuw begin, moeten ze in Groningen bovendien hebben gedacht. Want zowel het duurzame streven van B en W naar energieneutraliteit als de betonsuggestie van de Stadspartij werden aansluitend op 21 maart van dit jaar gepresenteerd. Aan het be…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.