Hans ter Welle is binnen het provinciale beleid van Groningen verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen van Energy Valley, hét centrum van Noord-Nederland op het gebied van de stimulering van conventionele en duurzame energie

‘We zoeken in het energie- en klimaatbeleid van de provincie Groningen naar een mix met het economische beleid. Alleen energie- en klimaatprojecten die economisch haalbaar zijn hebben een kans van slagen. Als we de economische kant van het verhaal buiten beschouwing laten dan worden zelfs allerlei projecten op kleine schaal niet geïmplementeerd.’

Hans ter Welle is duidelijk in zijn stellingname. Hij is binnen het provinciale beleid van Groningen verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen van Energy Valley, hét centrum van Noord-Nederland op het gebied van de stimulering van conventionele en duurzame energie. Samen met zijn collega Jan Spakman, sinds kort projectleider biomassa, maakt hij duidelijk waar in het Groninger provinciehuis de prioriteiten liggen met betrekking…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.