De stad Groningen gaat, na een lange en intensieve discussie, de oostzijde van de Grote Markt nieuwe ruimte en een nieuw aanzien geven.

De stad Groningen gaat, na een lange en intensieve discussie, de oostzijde van de Grote Markt nieuwe ruimte en een nieuw aanzien geven. Eerder mislukten plannen van het stadsbestuur om de noordwand van de Grote Markt te herbouwen. Omstreden onderdeel was een door grootwinkelbedrijven vurig gewenste parkeerkelder onder het marktplein. Via een referendum in 2001 wisten tegenstanders het noordwandproject af te schieten. Na een rustperiode werd besloten nieuwe plannen voor verbetering van het stadshart uit te broeden, maar dan voor de oostzijde. Hier moet straks nieuwe bebouwing komen die dichter bij de Grote Markt zal komen te staan. Verder komt er een nieuw plein bij áchter de nieuwe oostwand. En er zal – aan dat plein – een grote nieuwe culturele voorziening verrijzen met daaronder een p…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.