Aan een negental kunstenaars en ontwerpers is gevraagd een visie op het wonen en leven in het toekomstige Meerstad te ontwikkelen. In een tentoonstelling in het CBK zijn de visies samengebracht.

Sinds het besluit in 2005 om aan de oostkant van de stad Groningen een nieuw woonlandschap te maken, het Plan Meerstad, dienen zich vele diensten en groepen aan die een bijdrage willen leveren aan dit bijzondere project. Het gaat dan niet direct om een bouwtaak in de realisering van het plan – de bouwers zijn al lang bekend – als wel om een goede raad of een idee ter overweging. Het plan roept door zijn veelzijdigheid en complexiteit een zekere ‘bemoeizucht’ van anderen over zich af. Een betrokkenheid die over het algemeen door de ontwikkelende partijen wel gewaardeerd wordt.

Royaal
Dat Meerstad tot de verbeelding spreekt, bleek wel weer tijdens de onlangs gehouden woonbeurs in de Martinikerk in Groningen. Een geïnteresseerde bezoeker vroeg aan de standhouder van het project Meerstad: …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.