Ze kent Noorderbreedte, ze kent het Noorden des Lands, ze kent de ambitieuze plannen van het Noorden voor duurzame energievoorziening. ‘En daar ben ik natuurlijk heel enthousiast over’, zegt minister Jacqueline Cramer van VROM.

Ze kent Noorderbreedte, ze kent het Noorden des Lands, ze kent de ambitieuze plannen van het Noorden voor duurzame energievoorziening. ‘En daar ben ik natuurlijk heel enthousiast over’, zegt minister Jacqueline Cramer van VROM. ‘Hoe meer initiatieven hoe beter. Vooral als het initiatieven zijn vanuit de gemeenten en provincies zelf, hè. Zodat we met elkaar een soort slingerbeweging tot stand brengen waarbij iedereen aan de slag gaat. Ik gebruik de Groningen- en Leeuwarden-initiatieven graag als iconen voor wat ik vind dat er moet gebeuren om tot duurzame energievoorziening te komen.’

Wat vindt u van het opeisen van de voortrekkersrol daarbij?
‘Heel prima. Maar Rotterdam is ook hard bezig, evenals Amsterdam en Apeldoorn.’

Hoe kansrijk acht u die voortrekkersclaim van het Noorden?
‘Naa…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.