Noord-Nederland is vastbesloten een belangrijke rol te spelen in die nieuwe energiewereld, een rol die voortvloeit uit het verleden. Energy Valley vormt het spilpunt.

Op weg naar onze afspraak met drs. Gerrit van Werven, directeur van het co√∂rdinatiebureau Energy Valley in Groningen, passeren we op de Radesingel een grote zwarte jeep. Zo’n benzineslurper voor het ruige terreinwerk, die je daarom blijkbaar vooral in de grote steden ziet rijden. Een P.C. Hoofttrekker. Maar deze is anders: op de zijkanten staan afbeeldingen van bloeiende koolzaadvelden en teksten: ‘Dit voertuig rijdt op plantaardige olie. www.hanze.nl.’
De experimenten met alternatieve energie zijn overal om ons heen want het staat vast dat aardgas en olie eens op raken. Dus we moeten wat met zijn allen. Kranten en tijdschriften staan vol met artikelen over nieuwe ontwikkelingen, televisie en radioberichten erover. Over de toepassing van plastic zonnepanelen, de bouw van fabrieken voor …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts ‚ā¨57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden