In deze nieuwe rubriek beantwoorden Ton Schoot Uiterkamp en Harro Meijer vragen die samenhangen met de klimaatproblematiek.

Ton Schoot Uiterkamp is hoogleraar milieukunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en sinds 1991 verbonden aan het IVEM, Centrum voor Energie en Milieukunde. Hij doet onder meer onderzoek naar de manieren waarop we volkshuisvesting, voeding en transport duurzamer kunnen maken. Hij woonde en werkte lange tijd in het buitenland, waarvan acht jaar in de Verenigde Staten. Sinds 1992 is Ton Schoot Uiterkamp lid van de redactieraad van Noorderbreedte.
Harro Meijer is hoogleraar isotopenfysica aan de Rijksuniversiteit Groningen en sinds 1992 verbonden aan het Centrum voor IsotopenOnderzoek. Zijn onderzoekthema’s zijn onder andere atmosferische broeikasgassen en klimaatgeschiedenis. Eerder was hij als fysicus werkzaam in Utrecht, Kaiserslautern (D) en Kopenhagen.

Wilt u ook een vraag stellen aa…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.