De tram keert terug in Groningen en rijdt straks ook de regio in.

In 2014 rijdt er een tram van het hoofdstation in Groningen langs de Martinitoren naar het Zernikepark. De terugkeer van de tram in de stad krijgt een bijzonder karakter doordat de passagiers op dezelfde stoel kunnen blijven zitten tot Veendam, Winsum of Assen. Want de stadstram gaat over het treinspoor de regio inrijden. Zei de bevolking van Leiden onlangs in een referendum nog ‘nee’ tegen een regiotram, de Groningers, die zich doorgaans stevig roeren in de democratische besluitvorming, hullen zich eenstemmig in stilzwijgen. Het moment voor een referendum is inmiddels gepasseerd; weinig kan de regiotram nog tegenhouden.

Geluidsarm
‘De eerste lijn moet raak zijn’, zegt Wouter van Bolhuis, projectleider van de tram bij de gemeente Groningen. Daarom staat buiten kijf dat de tram van het …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden