Het vakantielandschap is de afgelopen twintig jaar drastisch veranderd. Menigeen zal begrippen als ‘vakantie’ of ‘toerisme’ eerder associëren met de Turkse kust en Kreta dan met een fietstocht door Noord-Nederland. Toch heeft Noord-Nederland grote potenties om het landschap voor het toerisme tot volle wasdom te brengen.

Drenthe, meest veranderde landschap
Noord-Nederland heeft wat dat betreft grote potenties om het landschap voor het toerisme tot volle wasdom te brengen. Drenthe is nu al interessant omdat het al in optima forma laat zien hoe de modernisering van de landbouw hand in hand kan gaan met een leisureproduct. Weinigen weten het, maar Drenthe is eigenlijk het meest veranderde landschap van Nederland. Leg maar eens een aantal topgrafische kaarten over elkaar. Dankzij de inspanningen van landschapsarchitect Harry de Vroome, verantwoordelijk voor talloze ruilverkaveling en landschapsinrichtingprojecten, ziet het er toch allemaal erg authentiek uit. En iedereen trapt erin. Groningen is een ander verhaal. Dat is echt voor een belangrijk deel onontgonnen, al is er wel een groeiende groep mensen die …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden