De Dutch TT is dit jaar met 135.000 bezoekers het grootste jaarlijkse ééndaagse sportevenement van Nederland.

Als ik Peter Oosterbaan spreek op zijn kantoor zit de directeur van het TT-circuit in Assen na te genieten van een geslaagde racedag. Het was de zevende TT onder zijn verantwoordelijkheid. Hij heeft vanachter zijn bureau zicht op de paddock en omgeving, waar hard gewerkt wordt om de boel op te ruimen. Waarom hij tevreden is? ‘Omdat we veel bezoekers hadden, een goede verkeersdoorstroming, mooie en sportieve races en geen noemenswaardige incidenten, noch tijdens de vermaarde TT-nacht in de stad en omgeving, noch op het circuit.’ Als ik naar het circuit rijd, valt op dat hard gewerkt wordt aan de verdubbeling van De Haar, de verbindingsweg tussen de A28 en het circuit. Het is niet gelukt om deze klus voor de TT te klaren. ‘Onze goede bereikbaarheid is van het grootste belang,’ zegt Peter…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden