Op het eiland Schiermonnikoog zijn de plannen voor een nieuw bezoekerscentrum, waarin acht organisaties samenwerken, in de realisatiefase terechtgekomen. Een gesprek met Sam Dijs, secretaris van Stichting de Promenade.

‘Een heel boeiend palet van allerlei activiteiten die je kunt consumeren.’ Sam Dijs is bijzonder enthousiast over de op handen zijnde realisatie van de Promenade, een samenwerking van zeer diverse organisaties om een groot kenniscentrum te creëren. Een soort Kulturhus, naar Zweeds model, waarin voorlichting en educatie belangrijke aspecten zijn. Volgens Dijs kun je door het gezamenlijk huisvesten van de verschillende organisaties veel meer laten zien. ‘Het Bezoekerscentrum zit met een gedateerde tentoonstelling, maar heeft veel natuurkennis via Natuurmonumenten, IVN en het Vrijwilligerscollectief in huis. De Cultuurhistorische vereniging ´t Heer en Feer heeft alleen een kleine ruimte ter beschikking. Met meer ruimte kunnen zij veel meer laten zien. Stichting Quadrant met zijn collectie …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.