Zijn de landbouw, de industrie en de kenniseconomie in de achter ons liggende decennia de economische peilers van Noord-Nederland geweest, nu lijkt de toeristische sector daar als een vierde tak aan toegevoegd te kunnen worden.

Zijn de landbouw, de industrie en de kenniseconomie in de achter ons liggende decennia de economische peilers van Noord-Nederland geweest, nu lijkt de toeristische sector daar als een vierde tak aan toegevoegd te kunnen worden. Zowel bestuurders als ondernemers zien een mooie toekomst gloren voor toerisme en recreatie. Booming business hoor je ze steeds vaker zeggen. Cijfers in onderzoeksrapporten ondersteunen in sommige opzichten deze euforie, maar spreken zeker niet van massatoerisme. Is de wens de vader van de gedachte of zoekt men vanuit de Randstad en elders inderdaad binnenkort in grote getale Friesland, Drenthe en Groningen op? Om er niet alleen tot rust te komen maar ook om zich te laven aan het nieuwe en spannende belevingstoerisme? Noorderbreedte zocht een economisch onderzoek…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden