Het Dierenpark Emmen trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. In de plannen die op dit moment ontwikkeld worden staat duurzaamheid centraal.

Wijbren Landman is bioloog marketing & communicatie en zijn collega Diederik Visscher milieu- & arbocoördinator. Beide mannen vertellen aan de hand van een grote tekening enthousiast over het traject dat bewandeld moet worden om tot een nieuw Emmer dierenpark te komen. ‘De kans om bij zo’n project betrokken te zijn, krijg je maar één keer in je leven,’ zegt Diederik Visscher. ‘Ik geniet er van.’ Wijbren Landman: ‘We zijn in het centrum van Emmen met ons park op alle mogelijke manieren vastgelopen. Er is geen enkele uitbreidingsmogelijkheid meer, terwijl dat voor de continuïteit wel nodig is. Buren klagen soms over geluid en stank en door de herinrichting van het centrum van Emmen zijn we ook voor bussen en vrachtwagens steeds moeilijker bereikbaar. Er moest dus wat gebeuren.’ Eind jaren…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.