De fiets concurreert niet alleen met de auto, maar zelfs met het openbaar vervoer en maakt de meeste kans van slagen op stukken waar auto’s erg veel vertraging oplopen.

Het oplossend vermogen van de fiets is, zeker in verhouding tot de daarvoor benodigde investeringen, groot. Met name in het stedelijke gebied en op specifieke corridors kan dit een forse bijdrage leveren aan het verbeteren van de bereikbaarheid. Tot deze briljante conclusie kwam het bureau Twijnstra Gudde dat hiervoor in elf stedelijke regio’s analyses liet uitvoeren en een rapport maakte met de pakkende titel ‘Ketenbenadering in de Netwerkaanpak’. Kort gezegd: de fiets is een goed alternatief voor het bereiken van de stad. De fiets concurreert niet alleen met de auto, maar zelfs met het openbaar vervoer en maakt de meeste kans van slagen op stukken waar auto’s erg veel vertraging oplopen.
Overigens zijn alleen de afstanden tot 7 kilometer van de stad onderzocht, maar het bureau wil dat…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden