The Glide is een watervoertuig in combinatie met een interactief informatie systeem gebaseerd op GPS. Het is bedoeld om de toeristen in Leeuwarden de kans te geven op eigen houtje de stad te ontdekken zonder dat ze een vaste route moeten volgen. Ze

The Glide is een watervoertuig in combinatie met een interactief informatie systeem gebaseerd op GPS. Het is bedoeld om de toeristen in Leeuwarden de kans te geven op eigen houtje de stad te ontdekken zonder dat ze een vaste route moeten volgen. Ze kunnen op ieder moment van de tocht informatie opvragen over de plek waar ze zich op dat moment bevinden.
Het project is op het moment nog in een voortraject. Maar nu al zijn gemeente en lokale bedrijven erg geïnteresseerd. Arn van der Pluijm van het Cartesius Instituut onderzoekt wat de mogelijkheden van the Glide zijn. ‘Het is gericht op de beleving van Leeuwarden vanaf het water. We willen de toeristen van Leeuwarden de gelegenheid bieden om op eigen houtje de grachten te bevaren. Om op die manier interessante elementen van Leeuwarden te …

Trefwoorden