Sportstad Heerenveen krijgt mogelijk een sportbelevingcentrum, dat 300.000 bezoekers per jaar moet trekken. Toerisme wordt soms onderschat als economische factor, vindt algemeen directeur Tjisse Wallendal van Sportstad Heerenveen.

Op de bovenste verdieping van de Life Style Passage van Sportstad Heerenveen ligt het kantoor van Tjisse Wallendal. De Passage, die grenst aan tribunes van het Abe Lenstrastadion, biedt onder meer onderdak aan fitnesscentra, maar ook aan een oogchirurgisch centrum en een tandheelkundige kliniek. Het multifunctionele sportcentrum Sportstad Heerenveen werd in 2006 geopend en omvat behalve de Life Style Passage een gezondheidsboulevard, congres- en vergadercentra, horeca, ROC Friesland College en sportaccommodaties bestaande uit een zwembad, squashbanen, een dojo voor gevechtssporten, drie sporthallen, een klimcentrum, turnhal en een grote fitnessruimte. Topsporters en amateursporters vinden er hoogwaardige trainingsfaciliteiten. Sportstad Heerenveen werkt samen met Topsport Steunpunt Noor…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden