Eind september zijn de drie winnende ontwerpen bekendgemaakt van de prijsvraag ‘De Afsluitdijk van de toekomst’, voor studenten van hbo en universiteit.

Eind september zijn de drie winnende ontwerpen bekendgemaakt van de prijsvraag ‘De Afsluitdijk van de toekomst’, voor studenten van hbo en universiteit. Vanwege het 75-jarigjubileum van de Afsluitdijk hadden Rijkswaterstaat en CURNET, netwerk voor innovatie in de gebouwde omgeving, de prijsvraag uitgeschreven.
De derde prijs ging naar twee studenten van Hogeschool Van Hall-Larenstein. Hun ontwerp ‘De dijk in z’n element’ deelt de dijk op in een gesloten gedeelte met kwelders aan de Waddenzeekant en een gedeelte met spuikokers, waarin turbines ook energie kunnen opwekken.
Tweede prijswinnaar ‘Future Vision’ van de Universiteit Twente gaat voor het maken van ‘Een dijk van een dam’ uit van een verbreding van de Afsluitdijk aan IJsselmeerzijde. Zo ontstaat een brede superlevee die hoog ge…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden