De gemeente Groningen heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de provincie Groningen over het geplande tracé van de N361.

Wat is er aan de hand rond de N361 (Groningen-Winsum-Mensingeweer)? Volgens de provincie Groningen moet er een nieuwe weg komen, om de dorpen Adorp, Sauwerd, Winsum en Mensingeweer heen. Het nieuwe tracé kan namelijk de verkeersdruk van de bestaande weg afhalen. De gemeente Groningen is het niet met deze plannen eens en heeft een bezwaarschrift tegen de provincie ingediend. Zij vindt de huidige weg helemaal niet extreem druk. Bovendien loopt het geplande tracé dwars door (zeer) waardevol cultuur- en natuurhistorisch landschap. Hoe kunnen de argumenten voor en tegen zo uiteenlopen?

Het nieuwe tracé met een hoofdweg en twee ventwegen betekent sowieso een boel extra asfalt in het landschap. Dat is een belangrijk punt van de tegenstanders (de gemeente Groningen dus, maar ook bewoners uit d…

Trefwoorden