De branden die vorig jaar Winschoten teisterden, lieten diepe sporen na. Ongewild vestigden ze ook weer de aandacht op de gevolgen van krimp: leegstand en verwaarlozing. Wim Boetze neemt een kijkje.

De branden die vorig jaar Winschoten teisterden, lieten diepe sporen na. Ongewild vestigden ze ook weer de aandacht op de gevolgen van krimp: leegstand en verwaarlozing. Wim Boetze neemt een kijkje.

Winschoten. Foto Peter de KanWinschoten. Foto Peter de KanWinschoten. Foto Peter de KanWinschoten. Foto Peter de Kan

Al aan de telefoon laat stads- en landschapsarchitect Piet Ziel er geen misverstand over bestaan. ‘Het is hier knetterkrimp’. Het was niet onbekend dat het stadje (ruim 18 duizend inwoners) afgelopen decennia veel inwoners en bedrijven is kwijtgeraakt, dus raakte ik nieuwsgierig naar de gevolgen daarvan voor het stadsbeeld. Ziel: ‘Er valt hier genoeg te zien, maar we vertellen er graag ons verhaal bij.’Een paar weken later zit ik op het gemeentehuis van de gemeente Olda…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden