Ruim tien jaar geleden verscheen de eerste aflevering van Los Dorp in Noorderbreedte. Jongeren vertelden over het dorp waar ze opgroeiden en wat ze van de toekomst verwachtten. In Terug naar Los Dorp kijken we hoe het ze is vergaan.

Het duurt even voor ik het doorheb. Hoe kom ik in de wirwar van achterplaatsjes en steegjes in Terherne bij het huis van Nienke van Kampens vriend Lieuwe? Daar wil Nienke (25) praten omdat ze haar eigen woning aan de Buorren nog aan het opknappen is.
‘Toen we elkaar tien jaar geleden spraken, woonde ik nog thuis bij mijn moeder in Akkrum. Ik kon goed tekenen. Iedere dag voor dag en dauw naar het CIBAP in Zwolle, een soort reclameopleiding. Even gedroomd van Minerva, maar daar hoorde ik zulke vage verhalen over. In de tijd die ervoor stond die school afgemaakt, terwijl het thuis toch vaak druk was. Mijn moeder was na de scheiding van mijn vader hertrouwd en had nog twee kinderen gekregen. Silke en Jente waren toen vier en een. Mijn jongere zus Maaike en ik pasten op als mijn moeder dien…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.