Noord-Nederland profileert zich nadrukkelijk als dé energieregio van Nederland. Noorderbreedte spreekt dit jaar met vijf knappe koppen die zich er in de voorhoede van het energieonderzoek bewegen. Deel 2: energietransitie-expert Hans Overdiep.

Noord-Nederland profileert zich nadrukkelijk als dé energieregio van Nederland. Noorderbreedte spreekt dit jaar met vijf knappe koppen die zich er in de voorhoede van het energieonderzoek bewegen. Deel 2: energietransitie-expert Hans Overdiep.

Of het experiment geslaagd was, vroeg Piet Paulusma aan de vrouw op Ameland. Nou en of, antwoordde ze. Ze wist wel zeker dat de piepers sneller kookten dan voorheen. Alleen op zaterdag, dan maakte ze vaak glühwein en dan ging het brandalarm wel erg snel af.
Hans Overdiep, manager energietransitie bij GasTerra in Groningen, moet er nog om lachen als hij terugdenkt aan het eerste experiment met ‘power to gas’ in de buurt van Nes op Ameland tussen 2007 en 2011. Elektrolyse zette elektriciteit van zonnepanelen op het dak van het Natuurmuseum om in wa…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.