Stefan Nieuwenhuis schrijft een gedicht over een plek waar hij toevallig is beland. 52°53'00.5"N 6°23'43.9"E Achterste Plas, Leggelderveld

Het is de combinatie daar ben ik nu wel achter van het ruige scheppen van zand en het graven met het snoepkleurige water dat vlakbij roerloos zich onttrekt aan alles waarmee we bezig zijn   staar diep in het blauwe dan horen we het snorren van de gravers en de wagens ginder   waar het wit is als strand en het gonst alsof er straks per ongeluk een stop wordt geraakt een kraantje onder de grond dat de dieplepels op rupsbanden even stoppen dit hele ding hier leegloopt   zo voelt het meer kan ik er niet van maken

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.