Het is inmiddels een traditie. Sinds een paar jaar organiseert Noorderbreedte samen met Podium Vlieland twee keer per jaar een intiem filmfestival op het waddeneiland. Met groot succes. Na uitverkochte weekenden rond thema's als kleine gemeenschappen, het landschap, eilanden en boeren gaan we in het aankomende filmweekend op reis.

Het is inmiddels een traditie. Sinds een paar jaar organiseert Noorderbreedte samen met Podium Vlieland twee keer per jaar een intiem filmfestival op het waddeneiland. Met groot succes. Na uitverkochte weekenden rond thema’s als kleine gemeenschappen, het landschap, eilanden en boeren gaan we in het aankomende filmweekend op reis.

Met als titel ‘Prettige reis nog’ vertonen we van vrijdag 14 tot en met zondag 16 november zes films rond het thema vakantie en toerisme. Soms kritisch. We zien het laagbetaalde hotelpersoneel zich afbeulen voor ons plezier. Soms komisch. Wat te denken van een helse caravanvakantie met een nieuwe liefde? Soms ontroerend. We reizen duizenden kilometers in de veronderstelling dat we ver weg wél gelukkig zullen worden.

Het zijn verhalen waarin we steeds een kijkje nemen achter de glanzende façade van de toeristenindustrie. Filmrecensent Adwin de Kluyver leidt de van een aangrijpend drama tot een tragikomische roadmovie variërende films kort in.

De vertoningen vinden plaats in de sfeervolle zaal van Podium Vlieland, in 2013 door de Volkskrant uitgeroepen tot een van de tien leukste kleine theaters van Nederland.Tussen de vertoningen door is er alle tijd voor een strandwandeling, een rondje eiland per fiets, een (verwarmd) terrasje met uitzicht op zee of lekker eten en borrelen in de Dorpsstraat.

Samen met drie uitstekende hotels – Badhotel Bruin, Hotel Zeezicht en Hotel de Wadden – bieden Noorderbreedte en Podium Vlieland een zeer aantrekkelijk arrangement voor dit filmweekend aan. Comfortabele kamers, uitgebreid ontbijt, een fiets en natuurlijk toegang tot alle films voor € 154 per persoon op basis van een tweepersoonskamer in Hotel Zeezicht en Hotel de Wadden, en € 159 voor een tweepersoonskamer in Badhotel Bruin. Alleenreizenden betalen een toeslag van € 25 voor een eenpersoonskamer.

Dit Noorderbreedte filmweekend is te boeken op www.podiumvlieland.nl. Op deze site vindt u ook de volledige programma-informatie.