Drie jaar na de verwoestende aardbevingen in Christchurch, Nieuw-Zeeland, is de stad het toneel van hijskranen, verwoeste gebouwen, lege percelen en verlaten wijken. Het dagelijks leven speelt zich voor het grootste deel af in wijken rondom het stadscentrum. In het centrum zijn vooral toeristen te vinden. Deze komen echter niet alleen om de verwoestingen te aanschouwen die de aardbevingen hebben aangericht; ze nemen ook deel aan de vele activiteiten die de bewoners van de stad organiseren. Mede dankzij groene tuinen, openluchtcafés, culturele ontmoetingsplaatsen en een winkelcentrum in zeecontainers, staat Christchurch in de top van ‘places to visit’ van Lonely Planet en The New York Times. Desondanks zijn veel mensen in Christchurch ontevreden over de wederopbouw van hun stad. Ik verte…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.