Stefan Nieuwenhuis schrijft een gedicht over een plek waar hij toevallig is beland. 53°26'854.6''N 6°68'974.0''E Störtebekerstraße tussen Neßmersiel en Dornumergrode, Ostfriesland

Het mooie van waar je nu staat zei de man is als je in de stille lucht erboven schuin over je schouder kijkt   hij duidde het begin van een cirkel maakte een boog achter zich zo en via die kant zijn hand wees tot achter de glooiing   dat je met een beetje fantasie het interieur van een wasmachine ziet de trommel daar en de v-snaar   ik tuurde alsof ik het meemaakte vroeg me af hoe hij het boven voor zich zag   het rook er wel fris dat zal het zijn geweest   het centrifugeren dacht ik later dat past natuurlijk perfect in het plaatje

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.