In de trein terug vanuit Lelystad waar Bert Kort (29)
met zijn jonge gezin sinds april van dit jaar woont, geurt mijn tas nog na. Van
de kersverse notenkoek die ik de dag tevoren in zijn oude woonplaats Bierum
speciaal voor hem ben gaan kopen. Koek van bakker Olinga die ook dit jaar
volgens de vakjury weer de beste ontbijtkoek van Groningen en Drenthe bakt.

‘Bedankt voor de koek. Ruikt het huis nog een week
lang naar Bierum!! Doet me er meteen aan denken hoe ik in het eerste jaar dat
ik aan de Universiteit Twente Civiele Techniek en Management studeerde, nog
ieder weekend naar mijn ouders in Bierum ging. Om op zaterdag bij mijn
favoriete boeren, Veenkamp en Biemond te werken. Zelfs in de vakanties hielp ik
bij de oogst van uien en pootaardappelen. Maar na verloop van tijd werd het …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.