De mensen op de foto’s lachen allemaal. De grote mensen, de kinderen. Het is leuk om door dominee Maarten Boersema op de foto te worden gezet. We zien mensen aan het avondeten, in de kerk, muziek makend. De straten van Blije, de huizen, de dieren. Het land eromheen, het Wad. Beelden van een domineesleven in Noord-Friesland. 

Ds. Boersema is nog maar 28. Vorig jaar kwam hij van de predikantenopleiding in Kampen. Hij werd ‘geroepen’ door de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Blije-Holwerd. Maarten en zijn vrouw Dorine komen uit het midden van het land. Ze gingen kijken, met de mensen praten, en Blije, een stip op de kaart, kreeg een gezicht. Ja, waarom gingen zij niet naar Noord-Friesland? Een Goddelijke wijzing, ja, wie weet? Dat je zo’n telefoontje niet voor niets krijgt. 

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.