Door Joep van Ruiten

Voor een half miljard euro wordt het centrum van Emmen verbouwd en verrijst op de Es attractiepark Wildlands Adventure Zoo en een nieuw theater. Een wandeling door de bouwput.

“Dus jij wilt pionieren?”, vroeg mijn beoogde hoofdredacteur tijdens het sollicitatiegesprek. “Ja”, antwoordde ik vol zelfvertrouwen. “Wie niet vooruit wil, komt nergens. En nieuwsgierigheid hoort bij het vak.” Wat ik in stilte wilde was dit: schrijven en niet langer gestoord worden door reorganisaties.

We zaten in hotel De Jonge in Assen. Mei 2000. Drie vacatures had de hoofdredacteur: in stad Groningen, in Hoogeveen en in Emmen. In Groningen was hij net een ochtendkrant begonnen. Het leek mij een even gedurfd als zinloos avontuur. In Hoogeveen had ik eerder gewerkt – daar was ik k…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.