Ruim tien jaar geleden verscheen de eerste aflevering van Los Dorp in Noorderbreedte. Jongeren vertelden over het dorp waar ze opgroeiden en wat ze van de toekomst verwachtten. In Terug naar Los Dorp kijken we hoe het hun is vergaan. Deze keer David Landsmeer.

Het lijkt wel een fragment uit een ouderwetse slapstick! Op roze vouwfietsjes crossen we door de gangen van het Medisch Spectrum Twente, op zoek naar de fietsbrug die het nieuwe en het oude gedeelte van het ziekenhuis met elkaar verbindt. Daar in het oude deel hangt volgens David Landsheer (27) nog een onvervalst jarenvijftigsfeertje dat we echt even moeten proeven. Hij laat de ziekenhuiskapel zien. We dringen zelfs door tot in de sacristie waar de pastoor zijn kazuifels bewaart in een eikenhouten ladekast die van wand tot wand strekt. De enorme, in een zijmuur ingemetselde kluis is vast voor meer bedoeld dan het zondagse collectegeld.  

‘Het simpele, rustige, eenvoudige buitenleven dat ik uit Oudemirdum ken, mis ik wel sinds ik hier in het ziekenhuis werk’, zegt Landsmeer…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.