Het februarinummer van Noorderbreedte is uit. Een greep uit de inhoud:

Noorderbreedte kijkt met Pieter Winsemius terug op 25 jaar Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Dit revolutionaire programma voor planmatige natuurbouw startte in 1990 met als doel een gebied ter grootte van Drenthe ‘aan de natuur terug te geven’. Wat is achteraf gezien de betekenis van het Nationaal Natuur Netwerk, zoals het nu heet, en is het gelukt de versnippering van leefgebieden van planten en dieren te stoppen?

Joep van Ruiten verkent Emmen. Voor een half miljard euro wordt het centrum van de stad verbouwd. Op de Es verrijzen attractiepark Wildlands Adventure Zoo en een nieuw theater. ‘Wat de toekomst brengt, weet niemand. Waarom zou het niet prachtig worden?’

Een nieuwe rubriek van Dorine van den Beukel en Fr…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.