De verzilting van de Noord-Nederlandse kustzone is een feit. In hoeverre biedt meebewegen met deze ontwikkeling kansen voor natuur, landbouw, veiligheid, recreatie, ondernemerschap en cultuur? Lees het in het nieuwe themanummer Zilte Vitaliteit.

De verzilting van de Noord-Nederlandse kustzone is een feit. In hoeverre biedt meebewegen met deze ontwikkeling kansen voor natuur, landbouw, veiligheid, recreatie, ondernemerschap en cultuur? Lees het in het nieuwe themanummer Zilte Vitaliteit.

Een greep uit de inhoud:

Een analyse van professor Jouke van Dijk van de RUG. Hij pleit voor een integrale beleidsvisie voor het Waddengebied.

Zilte landbouw: ‘Op Texel begint de victorie’, reportage over het Zilt proefbedrijf waar ze piepers kunnen telen op zilte grond. En, in een interview, Pier Vellinga en Jeannette Hoek over zilte teelt op wereldschaal

Schrijfster en cabaretière Paulien Cornelisse verbleef een paar dagen aan de Waddendijk en schreef een column.

– Dichteres Albertina Soepboer schreef het gedicht Kwelderontbijt

– Zilte n…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.