De ‘Wierde van de Geesten’ van kunstenaar Martin Borchert is de winnaar van de ontwerpwedstrijd Buitendijkse Wierde van Noorderbreedte en Het Groninger Landschap. Uit de 74 inzendingen had de jury 5 genomineerden gekozen. Deze genomineerden kregen tijdens de Wierdedag op 24 april de kans hun ontwerp te presenteren aan de jury en publiek. De uiteindelijke winnaar werd diezelfde middag door de jury gekozen. Het Groninger Landschap gaat nu samen met Borchert onderzoeken of het ontwerp gerealiseerd kan worden. 

De volgende ontwerpen waren genomineerd:

1 – Martin Borchert, ‘Wierde van geesten’

“Over de dijk verlaten we onze geordende leefwereld en betreden we een onbewoonde ‘woestenij’ met daarachter een peilloze de vloeibare ‘leegte’. Hierin één wierde, een vluchtheuvel waar we onze dode…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.