Het Noorderbreedte- filmweekend afgelopen weekend op Vlieland was met 100 bezoekers zo goed als uitverkocht. Rond het thema Goede Vangst keken bezoekers naar films over vissers en visserijgemeenschappen. Programmeur Adwin de Kluyver verzorgde steeds een korte inleiding.

Het Noorderbreedte- filmweekend afgelopen weekend op Vlieland was met 100 bezoekers zo goed als uitverkocht. Rond het thema Goede Vangst keken bezoekers naar films over vissers en visserijgemeenschappen. Programmeur Adwin de Kluyver verzorgde steeds een korte inleiding.

In Contracorriente (Peru) maakten we kennis met een jonge visser uit een behoudend klein vissersdorp. Zijn geheime homoseksuele relatie plaats hem voor een levensgroot dilemma. Prachtige film over liefde, dood en de zee.

True North (Groot-Brittannië) is een aangrijpende film over de bemanning van een Schotse vissersboot die worstelt voor haar bestaan. Om extra geld te verdienen proberen ze twintig illegale Chinese immigranten het land binnen te smokkelen. Het schip verandert onderweg in een hel op aarde.

The sea (IJsl…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden